Tuesday, January 2, 2007

Μία εικόνα αξίζει όσο 1000 βρισιές

Σήμερα ανακάλυψα στο mailbox μου ένα mail (wow τρο-με-ρό, mail στο mailbox, πάλι έγραψα) με την παραπάνω φωτογραφία. Λογικά έχει καιρό που τραβήχτηκε, σαν διαπιστευμένος από την κοπέλα μου εξωγήινος δεν γνωρίζω περί των καθημερινών/κοινών.
Θαυμάστε αγαπητοί το μεγαλείο...

Τα πράγματα όμως σίγουρα δεν είναι όπως τα βλέπουμε. Ας εμβαθύνουμε λίγο λοιπόν χρησιμοποιώντας τις detectiviκές μας ικανότητες, ακονισμένες από τόσες ταινίες-σήριαλ που αδιαμφισβήτητα όλοι μας παρακολουθούμε (και ταυτιζόμαστε επίσης αλλά αυτά σε άλλο post).
Καταρχήν αποκλείουμε ΑΥΤΟΜΑΤΑ την πιθανότητα ο ατυχής αυτός (και δημοφιλής πλέον) συμπολίτης μας να είδε τυχόν προειδοποιητικά σημειώματα για την εκτέλεση έργων και να τα έγραψε στα παχιά του και με πολλών GB χωρητικότητας αρχ... αία παπούτσια. Ναι ναι, τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν υπάρχει ούτε μία στις 1000 περίπτωση για κάτι τέτοιο. Έχει ποτέ δει κανείς σας αθηναίο να συμπεριφέρεται έτσι; Έχει τύχει ποτέ να δείτε παραβίαση νόμων/ΚΟΚ και σταρχιδισμό επειδή π.χ. "Μα εδώ μένω"; Όχι έ; Ε ούτε και εγώ όντως.
Οπότε να λοιπόν ένας αριθμός σεναρίων για το τι πιθανότατα συνέβη:

- Τα έργα που γίνονται στην ουσία ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ το αμάξι κυρίες και κύριοι. Ναι πρόκειται για τον βωμό του "Αγνώστου Πολίτη" ο οποίος στέκεται αγέρωχα πλέον σήμερα στο σημείο της φωτογραφίας. Μάλιστα έαν κάνετε "enhance" την φωτογραφία (πως κάνουνε στις ταινίες που από μία φωτογραφία σε ανάλυση 3.1-MegaPουλάκια-κάθονταν καταλήγουν να βλέπουν πόσες τρίχες είχε το δεξί φρύδι του δράστη) θα δείτε την αφιέρωση που έκανε το συνεργείο που τόσο βοηθήθηκε από την ευγενική αυτή κίνηση του συμπολίτη μας: "Μακάρι όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου Ω! Αχριστίδη Ζμπουτσοσόλα, με εκτίμηση το συνεργείο".

- Ο οδηγός είχε μόλις αγοράσει το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα Braille στο παρμπρίζ οπότε και το συμπέρασμά μας επίσης τον δικαιολογεί: Ο άνθρωπος ήταν ΤΥΦΛΟΣ!!! Που να δει τυχόν ενημερώσεις για επερχόμενα έργα και γενικώς τι γίνεται γύρω του; Λογικό δεν είναι;

- Η βιασύνη προκειμένου να προλάβει κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός επηρέασε την κρίση/παρατηρητικότητα του. Ευελπιστώ ότι ο καφές του δεν κρύωσε σε ανθυγιεινά επίπεδα ή ότι το επεισόδιο Νο2544 του "Τριπλοέγγυος από τον δεύτερο ξάδερφό της" θα προβληθεί ξανά σε επανάληψη.

- Κάποια τραγωδία τον απέτρεψε από το να ξαναεπισκευθεί το αυτοκίνητό του μέσα σε ένα λογικό διάστημα από τη στιγμή που πάρκαρε στο επίμαχο σημείο. Κάποιο σημαντικό ταξίδι στο χωριό για τα υπό εξαφάνιση κοψίδια, μία αναπάντεχη άδεια ποιος ξέρει ή ακόμα χειρότερα ένα 8ωρο σαφάρι στα μαγαζιά α λα Indiana Jones (Οι κυνηγοί της χαμένης ευκαιρίας στο χαρτί υγείας).

Τέλος πάντων, δυστυχώς το θέμα είναι ότι με την εικόνα αυτή κανείς μας δεν θα ξεκαρδιστεί στα γέλια διότι έστω υποσυνείδητα δεν μας κάνει τόσο εντύπωση. Πέρα από την πλάκα δεν αποκλείω όντως να συνέβει κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι ασυνήθιστο όμως πολλές φορές να βλέπουμε κάτι τέτοιo και όχι με το χιουμοριστικό αμπαλάζ του mass mail. Το ερώτημα είναι, το βλέπουμε, το κατακρίνουμε και ΔΕΝ το κάνουμε όταν βρεθούμε σε ανάλογη θέση ή το βλέπουμε το κατακρίνουμε και όταν βρεθούμε σε ανάλογη θέση εφευρίσκουμε τέτοιες δικαιολογίες (για τον εαυτό μας βέβαια) που να μας κάνουν τελικά και εμάς να πράττουμε το ίδιο αναίσθητα;
Αυτά, επιστρέφω στον ετοιμοθάνατο Virtual Server μου, να κάνουμε και καμία δουλειά :P

No comments: